Κεντρική σελίδα Επάνω Ιστορία Το σχολείο σήμερα Μαθητές-Δάσκαλοι Δράσεις 3ο-18ο Νηπιαγωγεία Σύλλογος Γονέων Νέα σελίδα 1


 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Σχολική Χρονιά  2007-2008 ,  2008-2009 ,  2009-2010 

Το σχολείο μας δεν περιορίζει τη δράση του μόνο στην κανονική λειτουργία του. Προσπαθεί να εκπληρώσει τους σκοπούς του και μέσα από πολλές και διάφορες άλλες δράσεις μέσα στο σχολικό πρόγραμμα ή παράλληλα μ' αυτό, εφαρμόζοντας προγράμματα και εργασίες ή συμμετέχοντας σε δραστηριότητες.

Ήταν από τα πρώτα σχολεία που πήραν μέρος στο πρόγραμμα ανταλλαγής εκπαιδευτικών COMENIUS.

  • Το 1999-2000  συνεργάστηκε με σχολεία της Αυστρίας, της Σλοβακίας και της Ολλανδίας εφαρμόζοντας το πρόγραμμα "Βιβλία, παιχνίδια και φαγητά για παιδιά".

  • Το 2002 είχε συμμετοχή σε συνάντηση Νετ με εταίρους την Ουγγαρία, τη Φιλανδία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

  • Επίσης το έτος 2002-03 μέσα από το πρόγραμμα αυτό τοποθετήθηκε βοηθός καθηγητής για τη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας.

Κάθε χρόνο συμμετέχει με προγράμματα που εφαρμόζονται από μαθητές και δασκάλους στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση,  την Αγωγή Υγείας και στο νέο θεσμό των Πολιτιστικών Προγραμμάτων. Μερικά από τα προγράμματα είναι:

Πραγματοποιεί πολλές εκδηλώσεις για τους μαθητές του σχολείου (ομιλίες, γιορτινές εκδηλώσεις, διδακτικές επισκέψεις) , αλλά και για τους γονείς, προσπαθώντας να τους φέρει πιο κοντά στο σχολείο, να υπάρχει αμεσότερη επικοινωνία, έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Συμμετέχει με προγράμματα  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τα οποία εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ του "Πανεπιστημίου Αιγαίου".

Επίσης από τη σχολική χρονιά 2003-04 εκδίδει το σχολικό περιοδικό "Η πένα μας", συμμετέχοντας σε πρόγραμμα Πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ένα νέο θεσμό που εφαρμόζει  το Υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία.