Κεντρική σελίδα Επάνω Επόμενο


 

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

   Το σχολείο μας ιδρύθηκε το 1914 και λειτούργησε ως τη σχολική χρονιά 1928-29 σαν Πλήρες Δημοτικό Σχολείο Θηλέων. Την πρώτη αυτή χρονιά φοίτησαν 328 μαθήτριες, ενώ πρώτη διευθύντρια του σχολείου ήταν η κ. Λιάπη Μελπομένη, όπως φαίνεται από το μαθητολόγιο αυτού του σχολικού έτους, από το οποίο μπορεί να μάθει κανείς στοιχεία για την καταγωγή των μαθητριών, αλλά και το επάγγελμα των γονέων τους. Οι περισσότερες μαθήτριες κατάγονταν και ζούσαν στην Κατερίνη, ενώ πολλές κατάγονταν από το Λιβάδι Ελασσόνας, το Καταφύγι Κοζάνης, τη Σαμαρίνα Γρεβενών, από  χωριά της Πιερίας και από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Η κυριότερη ασχολία των οικογενειών των μαθητριών ήταν η γεωργία ενώ αρκετοί ασχολούνταν με υλοτομία, εμπόριο, κτηνοτροφία κ.ά.

   Τη σχολική χρονιά 1929-30 το σχολείο μας γίνεται μικτό και ονομάζεται Γ΄ Μικτό Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης με 468 μαθητές και Διευθυντή τον κ. Παπαδόπουλο.

   Την επόμενη σχολική χρονιά 1930-31 ονομάζεται Γ΄ Δημοτικό Σχολείο και από τότε λειτουργεί με αυτήν την ονομασία και με πολλούς μαθητές κάθε χρονιά, από 400 μέχρι 500.

   Από την ίδρυσή του και μέχρι τη σχολική χρονιά 1976-77 το σχολείο μας συστεγαζόταν στο κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κοντά στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

   Από το 1977 στεγάζεται σε δικό του κτίριο στην περιοχή Βατάν της Κατερίνης.