Κεντρική σελίδα Επάνω 1ο Τεύχος 2ο Τεύχος 3ο Τεύχος 4ο Τεύχος 5ο Τεύχος 6ο Τεύχος 7ο Τεύχος 8ο τεύχος 9ο Τεύχος Βράβευση 10ο Τεύχος 11ο Τεύχος 12ο Τεύχος 13ο τεύχος 14ο τεύχος 15ο τεύχος 16o τεύχος

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΑΣ

    Μεγάλη διάκριση για την «Πένα μας», το έντυπο που εκδίδει το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης. Το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθαν. Μπότση βράβευσε με Έπαινο την «Πένα» για την προσπάθεια των μαθητών στη σύνταξη και την έκδοση μαθητικών εντύπων.

    Το Ίδρυμα Μπότση είναι ένας δημοσιογραφικός φορέας που σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων απονέμει κάθε χρόνο Βραβεία και Επαίνους σε μαθητικά έντυπα και οργανώνει Έκθεση Μαθητικού Τύπου..

     Κριτήρια της βράβευσης αποτελούν η ποιότητα και η ποικιλία της ύλης τους, η εμφάνισή τους, η επιλογή των θεμάτων και η συνολική προσπάθεια των μαθητών.

     Η σχολική χρονιά 2005-06 είναι η 21ή χρονιά του θεσμού αυτού και συμμετείχαν 424 έντυπα από Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας.

     Την Τρίτη 4 Απριλίου 2006 αντιπροσωπεία του σχολείου μας από τη δασκάλα Τζιτζιλή Φωτεινή και τη μαθήτρια Παπανικολάου Ειρήνη παρευρέθηκε στην Αθήνα και σε ειδική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο παρέλαβε τον Έπαινο. Στην εκδήλωση που διοργανώνεται από κοινού με το Υπουργείο Παιδείας και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό παρευρίσκονταν πολλοί επίσημοι, μεταξύ των οποίων ο Υφυπουργός Τύπου, η νυν και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και άλλοι, οι οποίοι επαίνεσαν την προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών όλων των σχολείων που ασχολούνται με την έκδοση διαφόρων εντύπων.

      Η διάκριση αυτή, όπως είναι φυσικό, χαροποίησε ιδιαίτερα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους σχολείου, αφού είναι μια επιβράβευση των προσπαθειών τους, τους γέμισε με αίσθημα ικανοποίησης αλλά και ευθύνης να συνεχίσουν το έργο τους.

     «Η Πένα μας» εκδίδεται εδώ και τρία χρόνια και βασικούς σκοπούς έχει από τη μια να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να ασχοληθούν με διάφορα θέματα, όπως το περιβάλλον, η υγεία, η τοπική ιστορία, η λογοτεχνία και οτιδήποτε άλλο μπορεί να ενδιαφέρει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, από την άλλη να προβάλλει το έργο του σχολείου να το φέρει πιο κοντά στην τοπική κοινωνία.

       Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές, στους υπεύθυνους έκδοσης Παπαχρήστου Στέριο – Μαυρομάτη Δήμητρα  και σε όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για τις προσπάθειές τους και τη σπουδαία αυτή διάκριση.

 

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ

   Η τελετή για την απονομή των Βραβείων σε σχολικά περιοδικά έγινε στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, από το Ίδρυμα Βότση την Τρίτη, 4 Απριλίου 2006.

   Εκεί παρευρίσκονταν άνθρωποι από τον χώρο της πολιτικής και της δημοσιογραφίας. Όλοι μίλησαν στους μαθητές, επαίνεσαν τη δημιουργικότητά τους και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές.

    Ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, είπε ότι ξεκίνησε να γράφει σε μια τοπική εφημερίδα της Αιτωλοακαρνανίας απ’ όπου κατάγεται, όταν ήταν μαθητής Γυμνασίου. Όλοι ενθάρρυναν τους μαθητές να συνεχίσουν την προσπάθεια της έκδοσης σχολικών περιοδικών.

   Ανάμεσα στους εκλεκτούς προσκεκλημένους ήταν και η πρόεδρος της Βουλής, η κ. Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης, και η βουλευτής Μαρία Δαμανάκη.

   Εντύπωση μου έκαναν τα λόγια του κ. Κακλαμάνη, ο οποίος μου έδωσε πολλές συμβουλές και μας είπε ότι, για να πετύχουμε οτιδήποτε στη ζωή μας, χρειαζόμαστε ήθος και εργατικότητα.

   Όλοι οι δημοσιογράφοι μάς συμβούλευσαν, αν ασχοληθούμε με τη δημοσιογραφία, να φροντίσουμε  να παρουσιάζουμε τη θετική πλευρά των θεμάτων και να προσφέρουμε στην κοινωνία χωρίς να γίνει σκοπός μας η προσωπική δόξα και ο πλούτος.

   Μου έκανε εντύπωση που μας αντιμετώπισαν σαν μεγάλους και ασχολήθηκαν με το έργο μας.

Παπανικολάου Ειρήνη